Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Hoogersmilde

Vacature Predikant/Kerkelijk werker (60%) voor de Protestantse Gemeente Smilde (40%) en ProtestantseGemeente Hoogersmilde (20%)

De Protestantse Gemeente Smilde (40%) en de Protestantse Gemeente Hoogersmilde (20%) zoeken samen een nieuwe predikant / kerkelijk werker
Wij zijn op zoek naar een inspirerend persoon die samen met vele vrijwilligers verder wil werken aan de opbouw van onze beide Protestantse Gemeenten. Hij/zij straalt positiviteit uit over het voortbestaan en het belang van de christelijke kerk in onze samenleving.

Voor meer informatie en solliciteren, lees meer

Gebruiksplan kerkgebouw

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de scriba, Ali Waninge. Dit kan via een mail naar
pknhoogersmilde@gmail.com of telefonisch 0592-45 92 42.

SAMEN BENT U NAMELIJK HET LICHAAM VAN CHRISTUS, EN IEDER AFZONDERLIJK ZIJN LEDEN. (1 KOR. 12:27)

In de gemeente wordt samen de liefde van God gevierd. Zondags gaan we gezamenlijk naar de kerk en door de week staan we daar op verschillende manieren bij stil. De gemeente is ook een plek waar naar elkaar wordt omgekeken. Vers 26 zegt niet voor niets: "En als een lid lijdt, lijden alle leden mee. Als een lid eer ontvangt, verblijden alle leden zich me." We zoeken met elkaar wegen om als kleine gemeente, een aantrekkelijke gemeente te zijn, die oog heeft voor het dorp, de wereld en alles wat daar gebeurt. Dit werd al in de eerste gemeenten in de eerste eeuw gedaan. Wij geven daar ook blijk van, maar dan op een voor deze tijd passende wijze. Er moet nog veel gebeuren, maar we zetten de schouders eronder. Wat is het mooi om te zien, dat we maar een klein dorp zijn en toch hier groot in zijn. Op deze website kunt u adressen/telefoonnummers en informatie over de kerkdiensten en overige activiteieten vinden. Misschien dat velen hierdoor inspiratie krijgen om daad-werkelijk SAMEN STERK TE ZIJN!

Belangrijke telefoonnummers:

Voor pastorale vragen kunt u contact opnemen met ds. J. Raatjes 0593-526137.
Als ds Raatjes afwezig is kunt u contact opnmen met uw wijkouderling.