Kinderkerk

Wat is de Kinderkerk?

Met de kinderen van 4 tot en met 12 jaar gaan we elke week naar onze eigen kinderkerk in KC de Schakel. We beginnen altijd met ons 'welkomslied' en daarna lezen we een verhaal uit de bijbel. We vragen ons dan ook altijd af of we zelf ook wel eens zoiets hebben meegemaakt. Elk kind vertelt dan zijn eigen verhaal! Vervolgens gaan we iets knutselen, kleuren of zelfs verven. We maken altijd iets wat met het onderwerp van die week te maken heeft, zoals een palmpasenstok, een knapzak waarmee we de wereld in kunnen trekken of een kerstster. Als we de kerk weer ingaan vertellen we soms aan de grote mensen wat we hebben gedaan en waar we het over hebben gehad.

Speciale projecten en diensten voor kinderen

Afgelopen jaar hadden we een speciale Kerstdienst voor kinderen, hun ouders, hun opa's en oma's en andere belangstellenden. We hebben een toneelstuk opgevoerd en veel kerstliedjes gezongen. En na de dienst was er chocolademelk en glühwein. Het was een bijzonder mooie dienst en de opkomst was groot!

Tijdens het Paasproject stond er voor in de kerk een groot ganzenbord, waarop we met Jezus meegingen in de tijd voor Pasen. Wat maakte hij toen allemaal mee? Het project werd afgesloten met een Paasdienst die grotendeels gericht was op de kinderen.

Heb je ook zin om een keer te komen? Je bent van harte welkom! We zien je graag bij de kinderkerk.

Groet van de leiding,

Helena, Margretha, André, Astrid, Jacinta